Audi E-Tron GT Ice Race е специјална лимитирана серија на електричниот седан

Крајот на жешкото лето е совршено време за претставување на верзија наречена Ice Race. Оваа верзија го има своето деби во палетата на Audi E-Tron GT. Германската марка ќе произведе само 99 автомобили со интригантен изглед, кои наликуваат на прототипите.

Концептот на оваа верзија е изненадувачки. Инголштад се одлучи за комбинација на сликата користена во многу прототипови со уникатна нијанса на виолетова боја. Сето ова го доби името Ice Race, што е референца на концептот од март оваа година. Сега ќе се продава во строго ограничен број примероци, па што ја прави оваа верзија на Audi E-Tron GT уникатна?

Овој Audi E-Tron GT ќе биде навистина ретка глетка. На патиштата ќе излезат само 99 вакви автомобили. Всушност, имаме работа со класичен E-Tron GT, само со необична слика. Основата овде е сребрена Florett боја, покриена со специјална фолија. Тука има неколку слоеви на некои места, што создава различни нијанси на сиво, создавајќи тродимензионален ефект. Очигледно ова е референца за снежните кристали. Почетокот на септември по топлото лето се чини дека е навистина добар момент да се покаже ваков автомобил. 

Во кабината има црни и сребрени кожни тапацири, црни акценти на контролната табла и нови патосници со логото на Audi Sport. Амбиенталното осветлување користи виолетова нијанса, што се однесува на боите на телото. Има и ознака со бројот на моделот – таа е скриена до екранот на мултимедијалниот систем.

Во суштина, ова се сите промени. Германците овде не се фокусираа на поголема моќ, ниту пак додадоа нешто што би влијаело на возните својства. Сепак, овде можеби ќе почувствувате одредено незадоволство – со 99 примероци, Audi можеше малку повеќе да се потруди да создаде „уникатен“ лик за оваа кратка серија.

Цените и достапноста се уште не се познати. Веројатно нема да има многу заинтересирани, така што добивањето на една од 99-те примероци не би требало да биде предизвик.